“O NAMA”

Ljubav prema vinu

Zlatno brdo ili  „Mons Aureus“  kako su ga Rimljani zvali već je tisućama godina dom izvanrednog  grožđa od kojeg se  uz puno ljubavi  i  prema  obiteljskoj  tradiciji, a uz modernu tehnologiju danas proizvode  vina visoke kvalitete.  Plodna I za vinograde izuzetna baranjska zemlja  i vizija generacija vinarske obitelji zajedno su stvorile  SUZU VALLIS, tvrtku koja spaja tradicionalno I moderno, tekovine predaka I viziju novih generacija.

Mons Aureus danas je ime cuveea merlota i cabernet sauvignona, djelomično barikiranog I upravo to vino kao da u sebi nosi svo obilje I puninu  izdašne zemlje i toplinu sunca koje obasjava  svako sočno zrno grozda.

 

Vinarija koja spaja tradicionalno i moderno

Na našem zlatnom brdu naši su preci uzgajali  bijele I laganije crne sorte,  međutim  inspiracija i vizija dovela nas je do bogatih I punih crnih sorti, a I mnogobrojni stručnjaci kao npr. s  Agronomskog fakulteta u Zagrebu,  dali su potvrdu za naše snove i težište smo stavili na crno grožđe.  Posadili smo sorte shiraya, cabernet franca,  gammaya uz glavninu merlota I caberbet sauvignona, I to je nam otvorilo mogućnosti kreacija u kupažiranju, te stvaranja crnih vina bogatog tijela, koja su istovremeno  ostala harmonična I pitka. Što se tiče bijelih sorti zadržali smo izvanrednu  graševinu kao okosnicu, no I ovdje krenuli u neočekivano: incrocio manzoni I žuti  muškat …

 

Moderna tehnologija

Vinski podrum u čije su zidove utkana stoljeća inspiracije i životnog iskustva  opremili smo s modernom tehnologijom.  Uz veliko poštovanje prema tradiciji , proces stvaranja  pića bogova je uz precizan tehnološki sustav doveden do izvrsnosti….i upravo je takav naš krajnji proizvod.

Na vama je dragi ljudi da dođete i probate…

 

Kristina Mirković

Iako je proizvodnja vina obiteljska tradicija, te se vino u obitelji proizvodi generacijama ideja je bila NE raditi “kako se uvijek radilo” već probati postići nešto specifično i jače.

Kristina Mirković

Direktor, Suza Vallis